Mijn kracht zit in de rust die ik uitstraal en in het vertrouwen dat ik op een ander overbreng.
PDS-therapie
Heb je vaak last van buikpijn, een opgeblazen gevoel en diarree of verstopping, dan kan dit duiden op het Prikkelbare Darm.
Syndroom. Deze klachten hebben veel invloed op je functioneren en je dagelijks leven. Ook kunnen dit soort klachten invloed hebben op je stemming en je gevoel van welbevinden. Als geregistreerd PDS-therapeut help ik je hier verandering in aan te brengen, zodat je weer normaal kunt functioneren.
Samen maken we het verschil
PDS kan verschillende oorzaken hebben en die zijn vaak niet precies bekend. PDS heeft geen psychische oorzaak, maar psychische factoren, zoals angst en stress kunnen de klachten wel verergeren. De therapie bestaat dan ook uit verschillende onderdelen.
Onderdelen van de therapie bij Prikkelbare Darm Syndroom
Psychotherapie
Je darmen reageren op emoties en lichamelijke klachten hebben ook weer invloed op je emoties. Met hypnotherapie leer je het maag-darmkanaal te stimuleren om op een natuurlijke en ontspannen manier te werken. Door middel van EMDR krijg je inzicht in angsten die vaak ontstaan door het hebben van PDS. Zo zijn er verschillende therapieën die je helpen je klachten te verlichten.
Voeding
Ook een juist voedingspatroon is bij PDS heel belangrijk. Gezonde voeding vermindert PDS-klachten en misschien zijn er voedingsmiddelen waar je wellicht allergisch voor bent of die de symptomen verergeren. Samen met voedingsdeskundige Michelle Derksen en of diëtisten praktijk New Life kijk je naar je voedingspatroon en welke wijzigingen daarin nodig zijn.
Beweging
Als je kampt met PDS-klachten is sporten en bewegen een hele stap. Uit onderzoek blijkt dat sporten een positief effect heeft op klachten die te maken hebben met PDS. Ook zorgt sporten voor het verminderen van stress en dat heeft weer een positief effect op je darmen. Samen met voedingsdeskundige Michelle Derksen kijk je naar je voedingspatroon en welke wijzigingen daar in nodig zijn.
Stressmanagement
Stress kan je PDS-klachten verergeren en je klachten zelf kunnen ook stress veroorzaken. Zo kom je in een vicieuze cirkel die je wilt doorbreken. Door stressmanagement leer je beter met stress om te gaan. Het is belangrijk om te weten wat bij jou de veroorzakers van stress zijn. Dit verschilt per persoon. Stress kan bijvoorbeeld ook veroorzaakt worden door de angst die je hebt om PDS-klachten te krijgen. Er zijn verschillende manieren om met stress om te gaan. Welke techniek het beste werkt, hangt af van wat stress met je doet en wat bij jouw stress oproept. Dit kan een combinatie zijn van hypnotherapie, ademtherapie en sporten.
Automated page speed optimizations for fast site performance